კვალიფიკაცია: საბაზო პროფესიული კვალიფიკაცია კონდიტერიაში/Basic Vocational Qualification in Confectionery
პროგრამაზე დაშვების წინაპირობა:
❖ საბაზო განათლება,
პროგრამის ხელმძღვანელი: მაია მსხილაძე, ნატალია წერუაშვილი
პროგრამის მოცულობა და ხანგრძლივობა:
❖ მოცულობა: 80 კრედიტი;
❖ ქართულენოვანი პროფესიული სტუდენტებისთვის სწავლის ხანგრძლივობა შეადგენს 16 სასწავლო თვეს;
❖ არაქართულენოვანი პროფესიული სტუდენტებისთვის სწავლის ხანგრძლივობა შეადგენს 19 სასწავლო თვეს;
კურსდამთავრებულთა კარიერული შესაძლებლობები:
კონდიტერიის საბაზო პროფესიული კვლიფიკაციის მფლობელს შეუძლია დასაქმდეს საკონდიტრო საამქროებში, საცხობებში, სუპერმარკეტებში, სხვადასხვა კლასის რესტორნებში, კაფეებში,
სამყარო შენია! 35
სასტუმროებში, საკურორტო, გასართობ, ტურისტულ კომპლექსებში შემდეგ პოზიციებზე: მცხობელები, მეშოკოლადეები, კონდიტერები და ტკბილეულის დამამზადებლები.
⮚ ეკონომიკური საქმიანობების სახეების ეროვნული კლასიფიკატორის კოდები: 56; 56.1; 56.10. ⮚ დასაქმების საერთაშორისო კლასიფიკატორის (ISCO) კოდი: 7512.
კურსდამთავრებულს შეუძლია საკუთარი ბიზნესის წარმოება – თვითდასაქმება.
პროგრამის მიზანი:
პროფესიული საგანამანათლებლო პროგრამა კონდიტერიის მიზანია, უზრუნველყოს ისეთი პროფესიული პროგრამების დანერგვა, რომლებიც როგორც ადგილობრივ, ასევე საერთაშორისო შრომის ბაზრისთვის მოამზადებს კონდიტერიის სპეციალისტებს.
პროგრამის შედეგები:
პროგრამის დასრულების შემდეგ პირს შეუძლია:
პროგრამის დასრულების შემდეგ პირს შეუძლია:
◆ მოამზადოს სხვადასხვა სახის პურ-ფუნთუშეული, მათ შორი ბრიოში
◆ მოამზადოს ჰოთ-დოგის, ტოსტისპური
◆ მოამზადოს კრუასანი, დენიშები, ნამცხვრები
◆ მოამზადოს საკონდიტროკრემები, სუფლე, ზეფირი დაგანაში
◆ მოამზადოს ვაჟინი, საკონდიტროსოუსი, მინანქარი, ჟელე, მარმელადი, ჯემი, კონფიტიური, ჭიქურადამურაბა
◆ მოამზადოს შოკოლადი, შაქრისცომი, მარციპანი და კარამელი
◆ მოამზადოს ცივი და ცხელი დესერტები
◆ შეადგინოს სადღესასწაულო ტორტის ესკიზი და ნახაზი
◆ გამოაცხოს სხვადასხვა სახის ტორტი
◆ აღრიცხოს ვადაგასული და გაფუჭებული პროდუქტი